AB Açıklaması 'Muhalefet Liderlerinin Gözaltına Alınması Yanlış Bir Adım'

Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamada, Venezuela’da iki muhalefet liderinin gözaltına alınması “yanlış bir adım” olarak değerlendirildi.

Venezuela hükümetine ülkedeki gerginliği azaltması yönünde çağrıda bulunan Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Sözcüsü Catherine Ray, muhalefet liderlerinin gözaltına alınmasını “yanlış bir adım” olarak değerlendirdi. Ray, düzenlediği basın toplantısında, “Hatırlarsanız, birkaç hafta önce Leopoldo Lopez’in hapishaneden ev hapsine geçişini memnuniyetle karşılamıştık. Bugün duyduğumuz haberlerin açıkçası yanlış yönde atılmış bir adım olduğunu düşünüyoruz. Henüz net olmayan durum hakkında Venezuela makamlarından daha fazla bilgi bekliyoruz "dedi.

Venezuela’da, muhalefet liderleri Leopoldo Lopez ve Antonio Ledezma dün gece yarısı evlerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınmıştı. 2014’te hapis cezası alan muhalif lideri Lopez’in 14 yıllık cezası geçen ay ev hapsine çevrilmişti. Antonio Ledezma ise iktidarı devirmeye çalışma suçundan 2015 yılında ev hapsine çarptırılmıştı.
Kaynak: İHA