Kılıçdaroğlu, Demirtaş'a sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Demirtaş'la ilgili sözlerini değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kimin suçlu olup olmadığına siyasetçi, sanayici ya da esnaf karar vermez. Bu kararı yargı verir." dedi.

Kılıçdaroğlu, Demirtaş'a sahip çıktı
Kılıçdaroğlu, Demirtaş'a sahip çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun 'siyasi casusluk' suçlamasıyla 25 yıl ağır hapis cezasına mahkum edilerek, yargı süreci devam ederken tutuklanmasının ardından, Ankara Güvenpark'tan başlattığı, 'Adalet Yürüşü' dün İstanbul Dragos'ta tamamlandı.

SON GÜNÜNDE ALMAN BASININA KONUŞTU
Kılıçdaroğlu 452 kilometrelik yürüyüşün ardından bugün Maltepe'de yapılacak miting öncesinde Eski adı Almanya'nın Sesi olan Deutsche Welle (DW) haber kuruluşuna konuşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şikayet edip '2019'da ne yaparsa yapsın gidecek' dedi.

DEMİRTAŞ'IN SUÇLU OLDUĞUNA ERDOĞAN KARAR VEREMEZ
CHP lideri 'HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş için ‘terörist' tanımlamasını nasıl yorumlarsınız?' sorusuna ise şu cevap verdi: Demirtaş için söylediği sözlere gelince; kimin suçlu olup olmadığına siyasetçi, sanayici ya da esnaf karar vermez. Bu kararı yargı verir. Ama Erdoğan kendisini yargı yerine koyduğu için herkesi terörist ilan ediyor. Hakim de ona göre tutuklama kararı veriyor. 'Ağır cezalar gelecektir' diyerek, 'İstediğim kişiye istediğim cezayı verdiriyorum' diyor. Toplumun her kesimine gözdağı veriyor.