39. Mihalıççık Kiraz Festivali

Mihalıççık ilçesinde bu yıl 39'uncusu düzenlenen kiraz festivali yapıldı.

Kaymakamlık ve belediyenin işbirliğiyle düzenlenen 39. Mihalıççık Kiraz Festivali, Kalburcu Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi.

Festivalde, kiraz yetiştiricileri arasında düzenlenen yarışmanın yanı sıra yoğurt, çuval, yumurta ve urgan yarışı gibi çeşitli eğlenceli etkinlikler yapıldı.

Kiraz üreticileri arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenler, törenle ödüllendirildi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, törende yaptığı konuşmada, kiraz festivalinin nesilden nesle aktarılan bir kültür haline geldiğini belirterek, festivalinin nesiller boyu devam etmesi temennisinde bulundu.

Mihalıççık kirazını ülkeye katma değer kazandıracak bir marka haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Günay, Türk Patent Enstitüsü tarafından yürütülen çalışmaların ardından Mihalıççık kirazının uluslararası bir kiraz markası olarak bütün dünyada tanınmaya başlanacağını söyledi.

Mihalıççık Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Ömer Halis Demir Misafirhanesinin açılışının da yapıldığı festivale, Mihalıççık Kaymakamı Göksel Yüksel, Belediye Başkanı İsmail Uysal, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de katıldı.

Kaynak: AA