Merkel'den Hamburg olayları ve polis yorumu

Hamburg Fuar Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Merkel, kentte çıkan olaylarla ilgili desteğinin polisten yana olduğunu açıkladı.

Merkel'den Hamburg olayları ve polis yorumu
Merkel'den Hamburg olayları ve polis yorumu
Almanya Başbakanı Angela Merkel, G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlediği Hamburg Fuar Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, Hamburg'da çıkan olayları ve polisin tutumunu değerlendirdi.

'POLİSİ DESTEKLİYORUM, ONLARA MÜTEŞEKKİRİZ'

Merkel, 'Barışçıl gösterilere anlayış gösteriyorum ancak şiddet içeren protestolar, polisleri, bölgede yaşayanları ve kendilerini tehlikeye atıyor. Bu kabul edilemez. Benim tüm desteğim bu saatlerde görev yapan güvenlik güçlerinden yanadır. Bu çok çetin görevdir. Bundan dolayı müteşekkiriz.' değerlendirmesinde bulundu.

DEHŞETE DÜŞTÜM DEMİŞTİ


Almanya Başbakanı Angela Merkel 2013 yılında başlayan Türkiye'de başlayan Gezi Olayları'yla ilgili bir değerlendirme yağmış ve Türk polislerinin göstericilere karşı sert müdahalede bulunduğunu söylemişti. Merkel RTL televizyonuna yaptığı açıklamada 'Korkunç görüntüler vardı. Bu görüntülere baktığınızda, yaklaşımın çok fazla sert olduğunu görebiliyorsunuz. Birçoğu gibi ben de dehşete düştüm. 21'inci yüzyılın Türkiyesi'nde; eleştirisi olanların, farklı fikirde olanların ve farklı bir toplum düşüncesinde olanların da yeri olduğunu görmek isterdim' demişti.

ERDOĞAN UYARMIŞTI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla yaptığı konuşmasında, ''Terör örgütlerine doğrudan veya dolaylı kucak açan ülkelere sesleniyorum. Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir'' ifadelerini kullanmıştı.