Uluslararası Kısa Film Yarışması'na 2 Bin Başvuru

Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Uluslararası Kısa Film Yarışması’na katılmak için şu ana kadar, aralarında çok sayıda yabancı ülke sinemacısının da bulunduğu 2 bine yakın başvuru yapıldı.

25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihlerinde 24’üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında yapılacak Uluslararası Kısa Film Yarışması’na şu ana kadar internet aracılığıyla ve posta yoluyla yaklaşık 2 bin başvuru gerçekleştirildi.

Amerika, Çin, Hindistan, İspanya, Yunanistan, Rusya, Brezilya gibi ülkelerden başvuru yapılması, 7 kıtadan sinema tutkunlarının Adana Film Festivali’ne ilgi gösterdiğini ortaya koydu.

Uluslararası Kısa Film Yarışması 4 kategoride yapılacak. Kurmaca, Canlandıma Belgesel ve Deneysel dallarda gerçekleştirilecek yarışmaya katılacak filmler arasında, ön jüri değerlendirmesinin ardından her kategori için 10 eser, yarışma hakkı kazanacak. Her dalda kazanana 10 bin lira ödül verilecek.

Kısa film maratonu

Öte yandan, Adana’yı adeta Kısa Film Platosu’na dönüştürecek Kısa Film Maratonu için de heyecan üst seviyeye çıktı. Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Adana Kısa Film Maratonu’nda, jüri değerlendirilmesi sonucu yarışmaya hak kazanacak 20 eser için 20 noktada kurulacak film setleri, kenti dev bir film setine dönüştürecek. Ön kurulun seçeceği 20 senaryo, 5’er bin lira desteklenecek. Filmler için festivalin başlangıç günü motor denecek ve çekimlere başlanacak. Büyük ödül gecesinden bir gün önce, çekimleri tamamlanan kısa filmler, mesai saati bitimine kadar jüriye teslim edilecek. İlk üçe giren filmler, büyük ödül gecesinde ödüllerini alacak.

Festivale ilgi artıyor

Adana Film Festivali kategorisinde yer alan Uluslararası Kısa Film Yarışmasına ilginin çok sevindirici olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festivalin Adana’nın tanıtımına katkısının artığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Sözlü, “Uluslararası Kısa Film Yarışması için şu ana kadar yaklaşık 2 bin başvurunun yapılmış olması ve başvuruların farklı kıtalardan, çok sayıda ülkeden gelmesi, Adana Film Festivali’nin bilinirliğinin her geçen gün arttığını gösteriyor. Festivalimizin içeriği bu yıl daha zengin. Festivalin yarışma kategorilerine yoğun teveccüh gösterilmesi hem şehrimizin tanıtımına önemli katkı koyuyor, hem de kentimizin ve festivalin dünyaca tanınması yönündeki hedefimize doğru emin adımlarla yürüdüğümüzü kanıtlıyor” dedi.



Yarışma kategorileri

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması, Adana Kısa Film Maratonu, Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması’nda eserler toplam 36 dalda Altın Koza ödülünü kazanmak için jürinin ve halkın beğenisine sunulacak.

Festivalin bir diğer önemli ayağında ise, Dünya Sineması ile Türk Dünyası ve Türk Sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında oluşturulacak Sinema Market’te, sinema sektörünün aktörleri buluşup, sektörün gelişimi ve sorunların çözümü için beyin fırtınalarıyla geçen birliktelikler gerçekleştirecek.
Kaynak: İHA