Mısır'da Ulusal Güvenlik Polisine Saldırı

Mısır'da Ulusal Güvenlik Biriminde görevli bir subay uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

Mısır'da İçişlerine bağlı Ulusal Güvenlik Biriminde görevli bir subayın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Güvenlik Birimi (eski devlet güvenlik) subaylarından İbrahim Azez Şerif'in, Kalyubiye kentinde cuma namazı çıkışı silahlı saldırıya uğradığı belirtildi.

Şerif'in olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, saldırganların iki kişi ve motosikletli olduğu, faillerin yakalanması için bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı kaydedildi.

Suikastın Refah kentinin güneyinde bir askeri kontrol noktasına bugün yapılan saldırıdan birkaç saat sonra gerçeklemesi dikkati çekti.

Başkent Kahire'nin çevre yolunda polis kontrol noktasına dün düzenlenen silahlı saldırıda da bir polis ve bir sivil yaralanmıştı.

Söz konusu saldırıların idamların infaz sürecini hızlandırabileceği öngörülüyor. Ülkede bütün yargı yolları tükenmiş infazı bekleyen 23 idam mahkumu bulunuyor.

- Balkonda gelen ölüm

Öte yandan İskenderiye kentinde bugün hayat pahalılığını protesto amacıyla gösteri düzenlendi. Güvenlik güçlerinin eylemcilere müdahalesi esnasında havaya ateş açması sonucu, evinin balkonunda bulunan 40 yaşındaki bir kadın yaşamını yitirdi.

Güvenlik kaynaklarından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, polisin eylemcileri dağıtmak için havaya ateş açtığı sırada kurşunun yanlışlıkla evinin balkonunda bulunan bir kadına isabet ettiği aktarıldı. 40 yaşındaki kadının olay yerinde öldüğü belirtildi.

Geçen hafta akaryakıt ve tüp gaza yüzde 5,6 ila yüzde 100 arasında değişen oranlarda zam yapılmış, dün ise elektrik fiyatlarının yüzde 42 oranında zamlandığı duyurulmuştu.

Kaynak: AA