'Türk Programları Yunanistan Ve Türkiye'yi Yakınlaştırıyor'

Acun Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ilıcalı: '(Yunanistan'daki Türk yapımı programlar) Ben bizim programımızın katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Benim şahsi olarak da böyle bir görevim olduğunu düşünüyorum. Yani, popüler insanların bu tip zamanlardaki belli gerilimleri azaltabileceğini düşünüyorum' 'İlk planda Brezilya ve Romanya'da başlıyoruz yeni projelere. Onlar da bu sene olacak inşallah. Hedefimiz dünyada büyümek'

FURKAN NACİ TOP - Acun Medya Yönetim Kurulu Başkanı Acun Ilıcalı, Yunanistan'da gerçekleştirdikleri televizyon yapımlarının iki ülke arasındaki yakınlaşmaya katkıda bulunduğunu söyledi.

Ilıcalı, Yunanistan’da gerçekleştirdikleri yatırımları ve planlarını AA muhabirine değerlendirdi.

Yunanistan'a gelirken hedeflerinin para kazanmaktan öte başarı yakalamak olduğunu belirten Ilıcalı, 'Yunanistan'da ilk sezonumuz mükemmel geçti. Bizim de beklentilerimizin üzerinde geçti. Başarılı olacağımızı tahmin ediyorduk ama bu derece ilgiyi düşünmüyorduk.' şeklinde konuştu.

Ilıcalı, 'Survivor Yunanistan' programının son iki ayda ortalama yüzde 65 izlenme payına ulaştığı bilgisini paylaşarak, 'Biz sevdik Yunanistan'ı. Burada da güzel bir prodüksiyon kurduk. Acun Medya Yunanistan şeklinde. Yunanistan, bir Türk için kendini en çok evinde hissedeceğin yer. O yüzden çok mutluyum.' ifadelerini kullandı.

Farklı ülkelere açılma planlarına değinen Ilıcalı, 'İlk planda Brezilya ve Romanya'da başlıyoruz yeni projelere. Onlar da bu sene olacak inşallah. Hedefimiz dünyada büyümek. Yunanistan en yakın olduğu için o kapıdan açıldık.' diye konuştu.

Ilıcalı, Yunanistan’da şu anda bir kanal satın alma fikrinin ön planda olmadığını sözlerine ekledi.

Yunanistan'da yayınlanan Türk yapımı programların ilgiyle izlendiğine işaret eden Ilıcalı, 'Ben bizim programımızın katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Benim şahsi olarak da böyle bir görevim olduğunu düşünüyorum. Yani, popüler insanların bu tip zamanlardaki belli gerilimleri azaltabileceğini düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Ilıcalı, iki ülke halkları arasında bir problem bulunmadığını anlatarak, 'Bu açıdan da halkların birbirlerine yakınlaşmasını sağlarsak bunun politikaya yansıyacağını düşünüyorum. Bu konuda da elimden geleni yapacağım.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA