İş Sağlığı Ve Güvenliği Yasasındaki Değişiklik

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, iş sağlığı ve güvenliği yasasında değişiklik yapıldığını bildirdi.

İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan değişiklik ile ilgili yasada daha önce 10'dan az çalışanı bulunan iş yerleri ibaresinin 50'den az şeklinde değiştirildiğini belirtti.

İnağ, değişen kanun içeriğine ilişkin olarak şunları kaydetti:

'Böylelikle 6331 sayılı kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları iş yeri hekimlerinin yanı sıra 50'den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alınabileceklerdir. Yine 6331 sayılı kanunda yapılan değişiklik ile 50’den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yeri işverenleri veya vekilleri iş sağlığı güvenliği hizmetlerini kendileri üstlenmek istemeleri halinde bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartı ile iş sağlığı güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir.

7033 sayılı kanun ile yapılan değişiklik özellikle yanlarında 10’dan fazla çalışanı bulunan esnaf ve sanatkarlar için çok önemli. Bu sayede esnaf ve sanatkarlarımıza bir nebze olsun kolaylık sağlanmış ve üzerilerindeki yük hafifletilmiş oldu.'

Kaynak: AA