Engel Tanımayanlar - Sporla 'Yeni Hayatın' Kapısını Araladı

Gaziantep'te doğuştan el ve ayakları tutmayan, yüzde 85 bedensel engeli bulunan 18 yaşındaki Özge Şimşek, doktor tavsiyesiyle 4 yıldır sürdürdüğü egzersiz hareketleriyle desteksiz yürüyebilir hale gelmenin mutluluğunu yaşıyor Spor salonunda artık koşu bandına binip bisiklet sürebilen Şimşek, akranları gibi koşup basketbol oynayacağı günlerin hayalini kuruyor Şimşek: 'Buraya gelmeden önce hiç yürüyemiyordum. Desteksiz dışarı dahi çıkamıyorum ancak spora başladıktan sonra yürümeye başladım. Artık desteksiz yürüyebiliyorum. Spora devam ederek hayatımı daha iyi yerlere getireceğim'

ÖZKAN BEYER - Doğuştan el ve ayakları tutmayan, yüzde 85 bedensel engeli bulunan Gaziantepli 18 yaşındaki Özge Şimşek, doktor tavsiyesiyle 4 yıldır sürdürdüğü egzersiz hareketleri sayesinde desteksiz yürüyebilir hale gelmenin mutluluğunu yaşıyor.

Merkez Şahinbey ilçesindeki Karataş Mahallesi'nde yaşayan genç kız, yüzde 85 engelli olarak dünyaya geldi.

Doğuştan el ve ayakları tutmayan Şimşek, ailesinin tavsiyesi üzerine Şahinbey Belediyesi bünyesindeki Adil Özbek Spor Kompleksinde 4 yıl önce sporla tanıştı. Burada egzersiz hareketleri yapan ve böylelikle kas gelişimine katkı sağlayan genç kız, anne ve babasının yardımıyla geldiği spor salonunda artık desteksiz yürüyebiliyor.

Spor sayesinde daha sosyal bir insan haline geldiğini ve yeni bir hayatın kapılarını araladığını belirten Şimşek'in en büyük hayali ise koşup basketbol oynayacağı günlere kavuşmak.

Salonda genelde koşu bandını kullanıp bisiklet sürebilen Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, umutsuzca başladığı spora çok alıştığını ve sık sık spor yapmak istediğini dile getirdi.

Engellerini aşma konusunda sporun kendisine iyi geldiğini ifade eden Şimşek, 'Buraya gelmeden önce hiç yürüyemiyordum. Desteksiz dışarı dahi çıkamıyorum ancak spora başladıktan sonra yürümeye başladım. Artık desteksiz yürüyebiliyorum. Spora devam ederek hayatımı daha iyi yerlere getireceğim.' dedi.

Şimşek, spor tesisinde çalışanların kendisiyle yakından ilgilendiğini, yeni arkadaşlar edindiği spor salonunda sosyalleşme imkanı yakaladığını da vurguladı.

Spora devam ederek daha da iyi olacağına inanan Şimşek, 'Artık desteksiz, tutunmadan yürüyebiliyorum. En büyük hayalim koşarak basketbol oynamaktır.' ifadelerini kullandı.

- Annesi çok mutlu

Anne Hatice Şimşek ise kızının 6,5 aylık erken doğumla bedensel engelli olarak dünyaya geldiğini hatırlattı.

Haftada 3 gün boyunca kızıyla tesise geldiğini aktaran anne Şimşek, şöyle konuştu:

'Doktorlar kızımın sürekli yürümesini ve spor yapmasını istedi. O yüzden buraya geldik. 4 yıldır devam ediyoruz. Kızıma 'boşuna gidiyorsun' diyordum. Ancak baktım ki artık yürüyebiliyor. Bunun için çok mutluyum. Artık kaslarında yumuşama var. Burada yaptığı sporun çok etkisi oldu.'

Anne Şimşek, geçmişte kızının desteksiz adım dahi atamadığını ifade ederek, artık kızının kısa mesafeleri tek başına katedebildiğini, kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiğini, bu gelişimin de kendisi açısından mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi.

Tesisin spor eğitmeni Emine Deveci ise Özge'nin başlangıçta destek yardımıyla tesise adım attığını belirterek, 'Bizim ilk hedefimiz destekleri atmak oldu. Genç bir kızımızın hayalleri var. Sürekli çalıştıktan sonra kas sistemini güçlendirdik. Özge'nin de azmiyle hafif bir şekilde yürüyebiliyor. İlk geldiğinde içine kapanıktı, artık toplumla iç içe, arkadaş edinebiliyor.” diye konuştu.

Kaynak: AA