Tunus'ta Toplumsal Dayanışma Ekonomisi

Tunus Başbakanı Şahid: 'Toplumsal dayanışma ekonomisi bazı sorunlarımızın çözümüdür. Bu modelle birkaç ülkede yüzde 6'yı aşan kalkınma sağlandı'

Tunus'un gençlere istihdam sağlaması için fakir bölgelerin kalkınması amacıyla toplumsal dayanışma ekonomisini geliştireceği bildirildi.

Kalkınma, Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı tarafından başkent Tunus'ta 'Toplumsal Dayanışma Ekonomisi' temalı panel düzenlendi.

Panelde konuşan Başbakan Yusuf Şahid, Zayıf ekonomik göstergelerin gençlerin isteklerine cevap vermede yetersiz kaldığını belirterek kalkınma ve istihdamdan pay almamış bölgelerin varlığının yeni bir ekonomik modele yönelmeyi zorunlu kıldığını söyledi.

Dünyada bu yönde başarılı deneyimlerin olduğunu dile getiren Şahid, 'Toplumsal dayanışma ekonomisi bazı sorunlarımızın çözümüdür. Bu modelle birkaç ülkede yüzde 6'yı aşan kalkınma sağlandı.' diye konuştu.

İşsizlik ve ekonomik sorunların sürdüğü Tunus'ta geçen yıl yüzde 1,1 büyüme gerçekleşmişti. Resmi verilere göre bu yılın ilk çeyreğindeki işsizlik oranı yüzde 15,3 olarak kaydedildi.
Kaynak: AA