TKDK Destekleri İş Adamlarına Anlatıldı

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü tarafından iş adamlarına ve yatırımcılara verilecek hibe kredi destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı iş birliğiyle oda toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirmeye, TSO Genel Sekreteri Ali Şenol, TKDK İl Koordinatörü Zülgari Özdemir ve iş adamları katıldı.

TKDK il Koordinatörü Özdemir, burada yaptığı konuşmada, İPARD I'de çok iyi bir başvuru ve destek dönemi geçirdiklerini söyleyerek, 100 milyon liralık bir yatırım sözleşmesi imzalandığını belirtti.

IPARD II çağrılarının ise başladığını ve başvuruların eylül ayında başlayacağını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

'12 Haziran’da sadece işleme tesislerine yönelik bir çağrıya çıktık. Bu çağrıda hayvancılık sektörü, arıcılık, tıbbi aromatik bitkiler, süt ve sığır yetiştiriciliği gibi spesifik ürünlerle ilgili çağrı yapılmadı. 2. Çağrı ilanı ile desteklenen sektörler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması olarak belirlendi.

Afyonkarahisar'da bu sektörlerde ülkemiz piyasasında önemli söz sahibi olan bir il konumundadır. 500 milyona yakın bir destek sağlanacak olan bu sektörlerde iş adamlarımızı ve girişimcilerimizi yatırıma davet ediyorum.'

Özdemir’in konuşmasının ardından TKDK uzmanı Kemal Yıldırım, hibe krediler ve desteklemelerle ilgili sunum yaptı.

Kaynak: AA