Korkuteli'nde 2 Bin Dönüm Arazi Suyla Buluşacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışma kapsamında, Korkuteli ilçesinde 2 bin dönüm tarım alanının sulama sorunu çözülecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Su ve Atıksı İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ekipleri, altyapı yatırımlarının yanı sıra tarımsal sulamaya yönelik çalışmayla çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Çalışmalar kapsamında, Başpınar Mahallesi'ne 800 bin lira maliyetle kapalı sistem sulama tesisinin yapımına başlandı.

Bu kapsamda 4 bin 500 metre uzunluğunda muhtelif çaplarda boru döşenecek. 2 bin dönüm tarım alanının sulama sorunun çözecek kapalı sulama tesisinin kısa bir süre sonra hizmete girmesi hedefleniyor.

Bugüne kadar kuru tarım yapılan Başpınarlı Mahallesi'nde, kapalı sistem sulama tesisinin tamamlanmasıyla sulu tarıma geçilerek, sebzecilik, meyvecilik ve seracılık yapabilecek. Çalışma ile yaklaşık 500 çiftçi tarım arazilerini sulayabilecek.

ASAT ekiplerince, araziye yerleştirilen 2 adet pompayla saniyede 90 metreküp su çıkarılarak, tarım alanından 60 metre yükseklikte inşa edilen 250 metreküplük havuza aktarılacak.

Havuzda biriken su borularla 2 bin dönümlük araziye taşınacak ve 60 su alım vanası ile tarlalara dağıtılacak. Tarım arazileri de damlama sistemiyle sulanacak.

Kaynak: AA