Kırşehir'de Yaz Spor Okulları Açıldı

Kırşehir'de 11 bin civarında öğrencinin katılacağı yaz spor okullarının açılışı yapıldı.

Ahi Stadyumunda valilik, belediye ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen yaz spor okulları açılış töreninde, Kırşehir davul zurna ekibi tarafından gösteri düzenlendi.

Törende konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, yaz spor okullarının gençlerin, ruhen ve bedenen çok güçlü yetişmelerine destek olduğunu söyledi.

Gençleri donanımlı, bilgili, erdemli, imanlı bir şekilde geleceğe hazırlama gayretinde olduklarını belirten Şentürk, şöyle konuştu:

'Türk milleti kahraman bir millettir. Kahraman millet de kahraman fertler barındırır ve yetiştirir. Türk genci her yönden çok güçlüdür. Gençlerimiz spor yaparak fiziksel ve ruhsal sağlıklarını koruyacaklar. Böylelikle geleceğe en iyi şekilde hazırlanarak birer kahraman olacaklar. Çocuklarımız ders çalışmanın yanında eğlenme hakkına da sahipler. Yaz spor okulları ile hem eğlenecek hem de kendilerini geliştirecekler.'

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de spor yapmanın, gençlerin en doğru şekilde yetişmesi, ekip halinde faaliyetler gösterme alışkanlığının kazanılması ve bedenen sağlıklı olmaları yönünden çok önemli olduğuna işaret etti.

Belediyenin spor malzemelerini karşılayacağını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün de tesisleri ve spor hocaları ile yaz spor okullarına destek olacağını kaydeden Bahçeci, 'Kırşehir’de 11 bin civarından çocuğumuz kayıt için başvuruda bulundu. Amacımız çocuklarımızın yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleridir.' şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan ise çocukların serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, onları zararlı alışkanlıklardan korumak ve sportmen bir nesil yetiştirmek amacıyla yaz spor okullarını hazırladıklarını söyledi.

Törene AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, daire müdürleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Kaynak: AA