İzmit'te Asansör Denetimi

İzmit ilçesinde konut ve iş yerlerindeki asansörlerin denetlendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, asansörlerin muayene ve kontrolleri için A tipi muayene kuruluşu olan özel bir firma ile anlaşıldığı hatırlatıldı.

Yıllık kontrolü yapılan her asansöre, 'kırmızı, sarı, mavi veya yeşil renkli' bir bilgi etiketi yapıştırıldığı aktarılan açıklamada, İzmit'te 6 ay içinde bin 78 asansörün muayenesinin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Kırmızı renkli etiket, can ve mal güvenliği açısından yüksek risk taşıyan asansörlere, sarı renkli etiket, kabul edilebilir seviyede risk oluşturan asansörlere, mavi renkli etiket hafif kusurlu asansörler, yeşil renkli etiket ise uygun olan asansöre asılıyor. Kırmızı renkli bilgi etiketi yapıştırılan asansörler, can güvenliği için tespit edilen uygunsuzluklar giderilinceye kadar kullanım dışı bırakılıyor. Sarı renkli bilgi etiketi yapıştırılan asansörler, bir yıl içinde uygunsuzlukları gidermek şartıyla kullanımı devam ediyor. Sarı etiketli asansörlerde mevcut uygunsuzlukların bir yıl içinde giderilmediğinin tespiti durumunda bu asansörlere de kullanılamaz anlamına gelen kırmızı etiket yapıştırılıyor.'

Kaynak: AA