Eski Vali Duarte, Meksika'ya İade Ediliyor

Guatemala'da mahkeme, yolsuzluk ve organize suçlar kapsamında hakkında Meksika'da yakalama kararı bulunan Veracruz eyaletinin eski Valisi Javier Duarte'nin ülkesine iade edilmesine karar verdi.

Mahkeme, nisan ayında gözaltına alınan 43 yaşındaki Duarte'nin yargılanmak üzere Meksika'ya iade edilmesine hükmetti.

Duarte'nin ne zaman gönderileceği henüz kesinlik kazanmadı.

Hakkındaki iddiaları reddeden Duarte'nin avukatı Carlos Velasquez ise müvekkili hakkındaki çete lideri olduğunu suçlamalarına yönelik herhangi bir kanıt bulunmadığını savundu.

Nisan ayında Meksika Başsavcılık Ofisinden yapılan açıklamada, Meksika hükümeti ve İnterpol tarafından aranan 43 yaşındaki Duarte'nin Guatemala polisiyle ve ülkedeki İnterpol yetkilileriyle yapılan işbirliği sonucu yakalanarak gözaltına alındığı belirtilmişti.

Kurumsal Devrimci Partisine bağlı Duarte, geçen yılın eylül ayında partisinden atılmıştı. Başsavcılık Ofisi kasım ayında, hakkındaki suçlamalar sonrasında 12 Ekim'de istifasının ardından ortadan kaybolan Duarte'nin bulunması için hükümetin 730 bin dolar ödül koyduğunu ilan etmişti. Meksika polisi aralık ayında, Duarte'nin lüks çiftliğinde arama yapmış, ünlü İspanyol ve Meksikalı ressamlara ait olduğu sanılan 17 tablo ile Meksika Bağımsızlık Bildirgesi gibi tarihi belgelerin kopyalarını da ele geçirmişti.

Kaynak: AA