Çankayalı Gençler İçin 'Dil Okullarında İndirim' Protokolü

Çankaya Belediyesi ile Başkentte hizmet veren 10 yabancı dil okulu arasında Çankaya ilçesinde ikamet eden ve devlet üniversitelerinde okuyan 1830 yaş arasındaki gençlerin yabancı dil öğrenmelerinin desteklenmesi amacıyla indirim protokolü imzalandı Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: 'Çankayalılara, protokol imzaladığımız kurslarda yüzde 60'a varan indirim sağlanmış olacak. Projeyle, gençlerimizin dil öğrenmelerini desteklemiş oluyoruz'

Çankaya Belediyesi ile Başkentte hizmet veren 10 yabancı dil okulu arasında Çankaya ilçesinde ikamet eden 18-30 yaş arasındaki gençlerin yabancı dil öğrenmelerinin desteklenmesi amacıyla indirim protokolü imzalandı.

Çankaya Belediyesinde gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediyenin sağlık ve eğitime önem verdiğini, bu alanlarda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

'Eğitim alanında yapacağımız bu hizmetle, özel sektör ile belediye iş birliğinin en güzel örneğini vereceğiz.' diye konuşan Taşdelen, Çankayalı gençlerin dil öğrenmelerine destek olmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Taşdelen, 'Çankayalılara, protokol imzaladığımız kurslarda yüzde 60'a varan indirim sağlanmış olacak. Projeyle, gençlerimizin dil öğrenmelerini desteklemiş oluyoruz. Çankaya, böyle projelerin uygulanacağı bir numaralı ilçe.' dedi.

- 18-30 yaş arasındaki Çankayalılar

Protokolden, Çankaya ilçesi sınırlarında yaşayan, devlet üniversitelerinde okuyan veya mezun durumunda olan 18-30 yaş arası gençler yararlanacak.

Üniversitede okuyan ya da mezun olanların not ortalamasının 4'lük sistemde 2,30 ve üzeri, 100'lük sistemde 65 ve üzeri olması gerekecek.

İndirimden yararlanmak isteyenler, transkript, öğrenci belgesi, ikametgah belgesi, üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler kazandıklarını belgeleyen sınav sonuç belgesi, üniversiteyi bitirenler ise mezuniyet belgesi ile Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezine başvuru yapabilecek.

Protokol kapsamında farklı oranlarda indirim uygulanacak dil okulları şöyle: Karacan Akademi, Active English, London Bridge Dil Okulları, Ankara Amerikan Kültür Dil Okulları, Birleşik Krallık İngiliz Kültür Dil Okulları, English Time, Özel Bahçelievler Türk Amerikan Derneği Yabancı Dil Kursu, Özel Etimesgut Türk Amerikan Derneği Yabancı Dil Kursu, Kavaklıdere Çankaya Türk Amerikan Derneği Dil Okulu, Prestige English Yabancı Dil Kursu.

Kaynak: AA