Bursa'da Saldırıda Ölen Avukat İçin Tören Düzenlendi

Gemlik ilçesinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden avukat için Bursa Adliyesi önünde tören düzenlendi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren avukat Özgür Aksoy için Bursa Adliyesinde tören düzenlendi.

Adliye binası önündeki törene, Gemlik Belediye Meclisinin CHP'li üyesi Avukat Aksoy'un eşi Çiğdem Alnıak Aksoy, kardeşleri Onur ve Önder Aksoy ve yakınları ile Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Şahin, Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, bazı milletvekilleri ve çeşitli illerden baro başkanları ile avukatlar da katıldı.

Öldürülen avukatın eşi Çiğdem Alnıak Aksoy ve kardeşleri Önder ve Onur Aksoy, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, törende yaptığı konuşmada, öldürülen Aksoy'un ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Her ölümün erken olduğunu ancak Aksoy'un ölümünün kendilerine çok erken geldiğini vurgulayan Altun, büyük acı yaşadıklarını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da ölen avukatın yakınlarına başsağlığı dileyerek, 'Yargı ve emniyet camiasına da başsağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin. İki güzel evladınız, Özgür'ün kendilerine bıraktığı en değerli miras olan tertemiz isimleriyle yaşayacaklar. Allah sabırlar versin.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen, Aksoy için dua okudu.

Törenin ardından Aksoy'un cenazesi, Gemlik Adliyesine götürüldü.

Cenaze, Gemlik Merkez Camisi'nde, ikindi vakti kılınacak namazın ardından, Orhangazi Yeniköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, dün akşam saatlerinde, bir süre önce boşandığı eşi Emine D. ve avukatı Özgür Aksoy'u av tüfeğiyle yaralayan Musa G, ardından gittiği adliye binasında görevli polis memuru İdris Büyükdönmez'i şehit ettikten sonra yaşamına son vermişti.

Kaynak: AA