Bozdağ: TSK içinde FETÖ'cülerin dışında başka unsurlar da var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "TSK içindeki FETÖ'cülerin dışında başka unsurlar da var. İçerde de var bu darbeye destek veren çok sayıda kişiler. Şu an yargıya hesap veriyorlar, bir kısmı aranıyor." diye konuştu.

Bozdağ: TSK içinde FETÖ'cülerin dışında başka unsurlar da var
Bozdağ: TSK içinde FETÖ'cülerin dışında başka unsurlar da var
Habertürk canlı yayınına katılan Adalt Bakanı Bekir Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan satırbaşları;

FETÖ YALNIZ DEĞİL

FETÖ'nün yalnız olduğunu hiç düşünmedim. TSK içerisinde yerleştiği teröristlerin darbe planının bütün aşamaları onlar tarafından planlanıyor. Pensilvanya'ya götürülüyor. Adil Öksüz ile Kemal Batmaz'ın yurtdışı kayıtlarına bakınca görüyorsunuz. FETÖ hepimiz bildiği bir numaralı faili. Şimdi burada örgüt bu işin taşeronluğunu yapıyor.

TSK İÇİNDE BAŞKA UNSURLAR DA VAR

TSK içindeki FETÖ'cülerin dışında başka unsurlar da var. İçerde de var bu darbeye destek veren çok sayıda kişiler.

Şu an yargıya hesap veriyorlar, bir kısmı aranıyor. Darbenin başarıya ulaşmasını beklediler. Türk halkının nasıl yalnız bırakıldığını gördük.

FETÖ'YÜ KULLANAN GÜÇLER VAR

FETÖ'yü kullanan güçler var. Dışarıda FETÖ'yü kullanan bir yapı olduğu çok açık. Türkiye'de yapılmış darbelerin taşeronları var.

GEÇ SAATTE DE OLSA BAŞARILI OLMAZDI

Bu darbe teşebbüsü gece şu saatte olsaydı diye bir yorum var ya hangi saatte olursa olsun başarıya ulaşamazdı. Türkiye eskisi gibi değil. Halk eskisi gibi değil. Medya eskisi gibi değil. Bütün medya darbeye karşı durdu. Çoğulculuk darbeyi önlemede en büyük kalkanımız oldu.

BAŞARILI OLSAYDI GÜLEN DÖNECEKTİ

Ne olacaktı peki? Eğer darbe başarılı olsaydı FETÖ terör örgütü başı Gülen Pensilvanya'dan Türkiye'ye dönecekti. Türkiye'nin bir kısmının Türkiye'den ayrılma ihtimali doğacaktı.

KUR'AN VE SÜNNETİ DEĞİŞTİRECEKLERDİ

Halk kabul etmeyeceği için iç çatışma çıkacaktı. Bu arkasında Türkiye'nin yabancı güçler tarafından işgaline kadar gidebilecekti. Dinde reformu da FETÖ terör örgütü yapacaktı. Kuran ve sünneti kendine göre değiştireceklerdi.