Bodrum Katı Atık Depolama Alanındaki Yangın

CHP Bodrum İlçe Başkanı Seymen, Mumcular Akdam mevkisinde yapılması planlanan katı atık düzenli depolama sahası çalışmasının siyaseten önlendiğini ileri sürdü Bodrum Kaymakamı Yılmaz: 'Bir takım gereksiz, isnatsız açıklama ve suçlamalarla kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş, ortalık gerilmeye çalışılmıştır'.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum katı atık depolama alanındaki yangına ilişkin, Mumcular Akdam mevkisinde yapılması planlanan katı atık düzenli depolama sahası çalışmasının siyaseten önlendiğini iddia etti.

Seymen, Bodrum katı atık depolama alanındaki yangınla ilgili basın açıklaması yaptı.

Bodrum'da katı atık depolama alanının idaresinin Muğla Büyükşehir Belediyesinde olduğunu belirten Seymen, Mumcular Akdam mevkisinde yapılması planlanan katı atık düzenli depolama sahası çalışmasının, siyaseten önlendiğini savundu.

Seymen, ayrıca Yokuşbaşı mevkisindeki mevcut alanın rehabilitasyonunu yapmak için Muğla Büyükşehir Belediyesinin istediği tahsis izninin de verilmediğini öne sürdü.

- 'İsnatsız suçlamalarla kamuoyu yanıltılıyor'

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Seymen'in iddialarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ilçe için önem arz eden sorunun devletin tüm kurumları ile işbirliği içinde çözülmeye çalışıldığını belirtti.

Çıkan yangın sonrası konunun tüm detaylarıyla ele alındığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

'Bir takım gereksiz, isnatsız açıklama ve suçlamalarla kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş, ortalık gerilmeye çalışılmıştır. Doğrusu iyi niyetli olmadığını düşünmek istemediğim bu yaklaşımları anlayamıyor, herkesi sorunun çözümüne katkıda bulunmaya, yapıcı olmaya, olumsuz girişimlerden uzak durmaya çağırıyorum. Sorunun çözümünün takipçisi olduğumuzu ancak bir tür davranışları da üzüntüyle karşıladığımızı ve tasvip etmediğimizi kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.'
Kaynak: AA