BEÜ'de 'Aile Ve Modernite' Kitabı Yayımlandı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından 'Aile ve Modernite' isimli kitap yayımlandı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, bir toplumun en mühim sermayesinin iyi yetiştirilmiş insan ve bu insanın da bir aile ortamı içinde doğup büyümüş olmasına dikkat çekti.

Aile kurumu üzerine önem göstermek gerektiğini vurgulayan Rektör Özer, şunları kaydetti:

'Evrensel anlamda 'Aile nedir?' sualine verilebilecek bir cevap, belki de günümüzde aile kavram ve kurumu hakkındaki tartışmaların ekseriyetine hakiki bir doğrultu çizebilir. Bu bağlamda aile yapısına yönelik tehlike ve tehditlerin bilimsel kriterler muvacehesinde çok yönlü olarak açığa çıkarılması her şeyden önce bir insanlık vazifesi olarak da telakki edilmelidir. Günümüz dünyasının bu mesele üzerine kafa yorduğunu ve ciddiyetle çalıştığını müşahede etmekteyiz. Bu mesele, bugünle gelecek arasında oluşturulacak bir antropolojik hat çalışmasını ihtiva etmekte olduğundan aynı zamanda bir milli güvenlik meselesidir. Dolayısıyla üniversiteler olarak bizim bu çalışmaları doğru bir zeminde teşvik etmek gibi bir vazifemiz vardır. BEÜ olarak bu ve benzeri çalışmaları teşvik ederek basım ve dağıtımını gerçekleştirmeyi asli vazifelerimiz arasında sayıyoruz. Aile ve Modernite isimli eserin bu bağlamda önemli katkı sunacağına inanıyorum.'

BEÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Aybey ise, dünden bugüne modernleşme bağlamında ailenin değişim ve dönüşümünün nasıl olduğu, İslam düşünce geleneğinde aile içi hakların ne ifade ettiği, ailenin edinmiş olduğu rollerde modernitenin ne denli etkili olduğu soruları öne çıkartılarak tartışıldığını aktardı.

Aybey, 'Bu eserin alanında fayda sağlayacak bir çalışma olmasını temenni ediyoruz. Bu bağlamda eserde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA