Aydın'da 'Villa Dolandırıcılığı' İddiası

Kuşadası ilçesinde birden fazla kişiye aynı villaları sattıkları iddiasıyla 2 kişi tutuklandı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaptıkları villaları birden fazla kişiye sattıkları öne sürülerek gözaltına alınan 4 zanlıdan 2'si tutuklandı.

İddiaya göre, Bayraklıdede Mahallesi'nde bazılarının kaba inşaatı bitmiş villalardan satın alan vatandaşlar, aynı evlerin başkalarına da satıldığını öne sürerek polise başvurdu.

Şikayetler üzerine Kuşadası Asayiş Büro Amirliği ekipleri, savcılığın talimatıyla İzmir, Aydın ve Kuşadası'nda eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda A.T, T.K, Y.G. ve N.A. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan A.T. ve T.K, çıkarıldıkları mahkemece 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı. Y.G. ve N.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilişkin bir kişinin daha arandığı öğrenildi.

- 'Bana sattıkları ev başkasının üzerine tapulu'

Aldığı villanın başkasına satıldığı gerekçesiyle şikayetçi olan vatandaşlardan Zekiye Hülya Akgüner, İstanbul'da yaşadığını, bir ilan üzerine 2015'te Kuşadası'nda kaba inşaatı bitmiş evi satın aldığını söyledi.

İnşaatla ilgili birkaç değişiklik için aynı kişilerle anlaştığını belirten Akgüner, 'Bir müddet sonra evi döşemek için eşya götürdük. Evin hazır olmadığını söyledikleri için eşyaları onların deposuna koyduk. Ancak daha sonra eve girmeme bir türlü müsaade etmediler. 'Tamamlanmadı bir hafta var.' gibi sözlerle beni oyalıyorlardı.' dedi.

Evin son halini görmek için siteye gittiğini dile getiren Akgüner, 'Bana sattıkları eve gittim, işler bitti mi diye. Evde başka birinin oturduğunu gördüm. Bir türlü bitmeyen işler ve söylenen yalan sözlerden bıkarak ilk önce tapuya gittim. Gerçekten de bana sattıkları evin başkasına ait olduğunu gördüm. Hakkımı aramak için şikayetçi oldum. Şimdi evim de yok param da. Benim gibi yüzlerce vatandaşı dolandırmışlar.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA