7. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Doğru

Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu başvuruları başladı.

Bu yıl yedincisi 9-16 Kasım'da düzenlenecek 'Malatya Uluslararası Film Festivali' kapsamında gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu'na başvurular başladı.

Festival Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya Film Platformu 11-15 Kasım'da 7. Malatya Uluslararası Film Festivali çatısı altında gerçekleştirilecek.

Bu yıl festival çatısı altında, yapım öncesi projelere destek olarak sinema sektörüne doğrudan katkı sağlamak, yapım öncesi projelerin yönetmen ve yapımcılarına proje geliştirme, sunma imkanı sağlayacak Platform, uluslararası festival marketleriyle ilgili eğitimleriyle de sinema sektörüne uzun vadeli katkı sağlamayı hedefliyor.

Uluslararası yapım ortaklıkları kurulmasında gerekli eğitimleri sunmak ve uluslararası ortak yapım merkezlerinden biri haline gelmek amacıyla ilk kez düzenlenen Malatya Yapım Geliştirme'de jüri tarafından, finale kalan 10 film arasından seçilen iki projeye ise destek ödülü verilecek.

- Ertem Eğilmez aile filmlerine yapım destek ödülü

1970'li yıllardan itibaren Arzu Film çatısı altında imza attığı yapımlarla aile olgusunu öne çıkaran ve bu filmlerle bir döneme damgasını vuran Ertem Eğilmez'in filmlerinden ilham alınarak bu yıldan itibaren, Malatya Yapım Geliştirme kapsamında, jüri tarafından seçilen ve ana teması aile olan uzun metraj bir projeye Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü verilecek.

Toplumsal eleştirilerin yanı sıra aile bireylerinin tüm zorluklara karşı kenetlendiği, birlik ve dayanışma duygusunun öne çıktığı filmlerinde dramla güldürüyü buluşturan, ustalıklı hikayeleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan Ertem Eğilmez'in bugün de aynı ilgiyle karşılanan filmlerinin izinde, 'Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü'ne sahip olmak için başvuran projelerin ana temalarının da 'aile' olması bekleniyor.

7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapanış töreninde açıklanacak olan Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü almaya hak kazanan projeye 100 bin lira para ödülü verilecek.

- TRT yapım destek ödülü

Festival, bu yıldan itibaren Malatya Yapım Geliştirme kapsamında tema sınırlaması olmaksızın, jüri tarafından seçilen bir projeye TRT Yapım Destek Ödülü vermeye hazırlanıyor. Serbest konulu film yapım desteğine dair ayrıntılar önümüzdeki günlerde festival yönetimi tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

Malatya Yapım Geliştirme'ye katılmak isteyen yapımcılar resmi başvurularını, Malatya Uluslararası Film Festivali'nin 'malatyafilmfest.org.tr' adresinde yer alan Malatya Film Platformu sayfasındaki online başvuru formunu doldurarak en geç 1 Eylül 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar yapabilecek.

Ana kategorilere ait yarışma yönetmelikleri ve başvuru formlarına 'malatyafilmfest.org.tr' adresinden ulaşılabilir.

Festival, Malatya Büyükşehir Belediyesince Malatya Valiliğinin katkılarıyla 9-16 Kasım'da düzenlenecek.

Kaynak: AA