Vali Balkanlıoğlu'na Veda Edildi

Valiler Kararnamesi ile Sakarya Valiliğine atanan Vali İrfan Balkanlıoğlu onuruna veda yemeği düzenlendi.

Ordu Valiliğinden Sakarya Valiliğine atanan Balkanlıoğlu'na, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen yemekle veda edildi.

Balkanlıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Ordu'ya geldiğinde güzelliklerine hayran olduğunu ifade etti.

Görev süresi boyunca bu güzellikleri dünyaya tanıtmak için çaba harcadığını dile getiren Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

'Çok güzel bir memleket olduğunu gördüm. Adeta ölmeden önce cennete girdik hissine kapıldık ve bunu da paylaşalım istedik. Bütün gücümüzle içeride ve dışarıda Ordu'yu tanıttık. Ordu'yu dünya kamuoyuna, özellikle Arap alemine tanıttık. Önümüzdeki günlerde bunun katkısı ve faydası olacaktır.'

Balkanlıoğlu, Orduluların artık Sakarya'da da bir kapı olduğunu dile getirerek, 'Hakkınızı helal edin. Ordu'dan çok zor ayrılıyoruz ama gönlümüz kalbimiz Ordu'da. Kabul ederseniz ben de kendimi Ordulu ve sizlerden biri olarak sayıyorum.' diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Vali Balkanlıoğlu ile uyumlu bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

'Sayın Valimizin özellikle daha önceki valilik tecrübesi ve yapısının naifliği sebebiyle Ordu'da, 19 ilçesi, 800'e yaklaşan köyü ve mahallesi ile bu zor coğrafyada kolay başlayan bir büyükşehir sürecini beraberce idrak ettik. Kendisinden Allah razı olsun.'

Yılmaz, konuşmasının ardından Vali Balkanlıoğlu'na çeşitli hediyeler taktim etti.

Vali Balkanlıoğlu, etkinliğin ardından Valilik Konağı önünde düzenlenen uğurlama töreninin ardından kentten ayrıldı.

Veda yemeğine AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Vali Vekili Ekrem Ballı, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Mehmet Erhan Türker, Turgut Subaşı, Bayram Gale, Fatih Görmüş, Ahmet Arık, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA