Kayseri'de Hakim Ve Savcı Atamaları

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına Abdulkadir Akın atandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı görevindeki Abdulkadir Akın getirildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) yaz kararnamesiyle bölge adliye mahkemeleri ve adli yargıdaki 780 hakim ve savcının görev yeri yeniden belirlendi.

Buna göre, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Usta'dan boşalan göreve de İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı görevindeki Abdulkadir Akın getirildi.

Kararname ile ayrıca Kayseri hakimleri Tuğrul Can, Şennur Aksu Çalık, Halil Çalık, Türkay Sağlam, Özcan Güngör, Yusuf Kuyupınar, Burak Özdoğan ile Ayşegül Bilgin Adana Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hacı Çam Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına ve Cumhuriyet Savcısı Azmi Çağatay Bilgin de Ankara Hakimliğine atandı.

Öte yandan, Ankara Hakimi Haluk Kahraman, İstanbul Anadolu Hakimi Nuh Hüseyin Köse, Çorum Hakimi Mine Elmasulu, Gaziantep Hakimi Yasemin Payam Yılmaz, Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurullah Bodur, Nevşehir Hakimi Durmuş Yılmaz, Çankırı Hakimi Zerrin Sağlık Baran, Siir Hakimi Sema Canpolat Okulmuş, Çankırı Hakimi Yılmaz Baran, Kırıkhan Hakimi Abdulkerim Akşin ile Sorgun Hakimi Metehan Avanoğlu Kayseri hakimliğine, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ahmet Topalfakıoğlu, Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Tuncay Yılmaz ve Iğdır Cumhuriyet Savcısı Sedat Turan da Kayseri Cumhuriyet Savcılığına atandı.
Kaynak: AA