İzmit'in Ağır Hasarlı Binaları Yıkılmayı Bekliyor

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en ağır yıkımın yaşandığı Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 20 ağır hasarlı bina bulunduğu bildirildi.

İzmit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde hasar gören binaların son durumuyla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapıldığı bildirildi.

Kentte 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde en ağır yıkımın yaşandığı bölge olduğu aktarılan açıklamada, çalışma kapsamında 349 adet binanın, ruhsat ve iskan alarak onarıldığının tespit edildiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Onarım güçlendirme ruhsatı ve iskanı almayan başka bir deyişle onarılmadı olarak gözüken bina sayısı ise 335 olarak belirlendi. Belediyenin teknik ekiplerince sokak sokak gezilerek oldukça titiz bir çalışma sonunda depremde orta hasarlı hale gelen 50 adet binanın yıkıldığı tespit edilirken, İzmit’teki 24 adet ağır hasarlı binadan 4 tanesinin yıkıldığı 20’sinin ise yakılmadığı da görüldü. İzmit Belediyesi yetkilileri, söz konusu çalışmanın sonuçlarını ilgili kurumlara resmi yazıyla da bildirdi.'

Kaynak: AA