IRCICA Genel Direktörü Eren Çin'de

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi Genel Direktörü Doç. Dr. Eren, Çin Sosyal Bilimler Akademisini ziyaret etti

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Doç. Dr. Hailt Eren, Çin Sosyal Bilimler Akademisi (CASS) Başkan Yardımcısı Prof. Say Fang ile bir araya geldi.

IRCICA'nın organizasyonuyla Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 'Çin ve İslam Dünyası: Medeniyetlerin Etkileşimi' adlı sempozyuma katılmak üzere bu ülkede bulunan Eren ve beraberindeki heyet, CASS Başkan Yardımcısı Say ile görüştü.

IRCICA ile CASS arasındaki iş birliği ilişkisinin geliştirilmesine vurgu yapılan görüşmede, Çin ve İslam medeniyetleri konulu kongre ve sempozyumların iki senede bir karşılıklı düzenlenmeye devam edilmesi yönünde mutabık kalındı.

- Eren'den anlamlı hediye

Eren, görüşmenin ardından CASS Başkan Yardımcısı Say'a Hucurat Suresi'nin 13. Ayeti olan 'Biz, sizi birbirilerinizi tanıyasınız diye halklar ve kabileler olarak yarattık. Sizin Allah katında en değerliniz, muttaki olanınızdır.' mealindeki Ayet-i Kerimenin çini üzerine yazılmış hat levhasını takdim etti.

Say da Eren'e Çin hat sanatıyla yazılmış 'Uzağı görmek istiyorsan yukarıda olman lazım.' manasındaki Çin atasözü yazılı bir levha hediye etti.

İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde, merkezi İstanbul'da bulunan uluslararası bir kuruluş olan IRCICA'nın düzenlediği Çin ve İslam medeniyeti sempozyumlarının ilki, 2013'te Pekin'de, ikincisi de 2015'te İstanbul'da yapılmıştı.

Çin ve İslam dünyası arasındaki tarihi ilişkiler, medeniyetler arası etkileşim, bölgesel kontrol, Çin ve İslam dünyasının ortak inşa edeceği 'Kuşak ve Yol' projeleri ve uluslararası sistemin dönüşümü başlıklarını kapsayan bu yılki sempozyum Pekin'de düzenleniyor.
Kaynak: AA