Hindistan Başbakanı Modi'den İsrail'e Ziyaret

Modi, İsrail'e resmi ziyarette bulunacak ilk Hindistan başbakanı olacak.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, İsrail'e resmi ziyarette bulunacak ilk Hindistan başbakanı olacak.

'Times of India' gazetesinde yer alan habere göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Sofer, düzenlediği basın toplantısında 'Hindistan Başbakanı Modi'nin ziyareti, büyük bir sembolik önem taşıyor. Başbakan Modi'nin İsrail ziyareti, çok başarılı olacak.' dedi.

İsrail Başbakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da 'Başbakan Binyamin Netanyahu, Başbakan Modi'ye ziyareti boyunca eşlik edecek. Bu, diğer üst düzey ziyaretçilere yaptığımız bir uygulama değil. Bu, ziyarete verdiğimiz önemin bir göstergesi.' ifadeleri kullanıldı.

Netanyahu, dün sosyal medya hesabında, 'Yarın, dostum Hindistan Başbakanı Narendra Modi İsrail'e gelecek. Dünyanın en büyük demokrasisinin lideri olarak kendisine ziyareti kapsamındaki birçok etkinlikte eşlik edeceğim.' yazdı.

Hindistan Başbakanı Modi de sosyal medya hesabında, 'Ekonomik ilişkileri artırmaktan, insan etkileşimleri ilerletmeye kadar İsrail ziyaretimde geniş kapsamlı programlar var.' ifadelerine yer verdi.

Bugün başlayacak ve 3 gün sürecek ziyarette, iki başbakanın temel stratejik alanlarda işbirliğinin artırılması konularını görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: AA