FETÖ Derneğine Üye Olduğunu Emniyetten Öğrenmiş

Tekirdağ'da FETÖ/PDY'nin 'köy yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüt adına faaliyette bulunup finansal destek sağladıkları iddia edilen 22 sanığın yargılanmasına devam ediliyor Tutuksuz sanık H.R.K: '2011 yılı kasım ayında Bank Asya'da işe başladım. Benim FETÖ örgütüyle ve bu dernekle uzaktan yakından alakam yoktur. Derneğe üye olduğumu da emniyetten öğrendim'

Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'köy yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüt adına faaliyette bulunup finansal destek sağladığı iddia edilen 22 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, 6'sı tutuklu 22 sanık hakim karşısına çıktı.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklardan H.R.K, FETÖ ile uzaktan yakından ilgisini ve bağlantısının olmadığını öne sürdü.

H.R.K, mahkeme başkanının Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Tekirdağ Köyleri Sağlık Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğini (TEKKÖYDER) kastederek 'Seni derneğe kim üye yaptı?' sorusuna, şu yanıtı verdi:

'Ben Tekirdağ'da Oyak Bankası şubesinde çalışıyordum. 2008 yılında Türkiye Finans Katılım Bankasına transfer oldum. Kızımın özürlü doğması nedeniyle tedavi olması gerekiyordu. Bunun için aynı bankanın Edirne Şubesine geçmek istedim. Ancak yeterli kontenjan olmadığı için geçemedim. Bu yüzden Bank Asya'nın da aralarında bulunduğu birçok bankaya iş başvurusunda bulundum. 2011 yılı kasım ayında Bank Asya'da işe başladım. Benim FETÖ örgütüyle ve bu dernekle uzaktan yakından alakam yoktur. Derneğe üye olduğumu da emniyetten öğrendim.'

Duruşma, diğer tutuksuz sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.
Kaynak: AA