DSİ'nin Küçük Menderes'teki Projeleri

Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker Türkiye'nin verimli ovaları arasında gösterilen Küçük Menderes ovasında devam eden projeleri inceledi.

DSİ'den yapılan açıklamaya göre, bir günde 4 projeyi gezen Eker, projelerde kaybedilecek sürenin olmadığını, tüm inşaatların planlanan zamanda bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bayındır Ergenli Barajı, Ödemiş Aktaş ve Rahmanlar Barajı ile şantiyelerini ziyaret eden Eker, proje ve inşaat hakkında bilgi aldı ve inşaat sahalarını gezdi.

Ödemiş’in içme suyu ihtiyacını da karşılayacağı için Rahmanlar Barajı'nın bölge halkı için ayrı bir önem taşıdığına dikkati çeken Eker, şunları kaydetti:

'Barajın fiziki gerçekleşme oranı şu anda yüzde 70 seviyelerinde. Ödemiş'e her yıl 9 milyon 360 bin metreküp içme suyu verecek ve 14 bin 940 dekar tarım arazisini sulayacak projeyi önümüzdeki yıl tamamlamayı hedefliyoruz. Aktaş barajı ise bitmek üzere. 15 bin 800 dekar araziyi sulayacak barajda ağustos ayı sonunda su tutmaya başlayacağız. İzmirli çiftçi bizden bir an önce su bekliyor. Bu nedenle kaybedecek vaktimiz yok. Projelerimiz hızla ilerlemeli ve planlanan zamanda bitirilmeli.'

Kaynak: AA