Bulduğu Parayı Sahibine Ulaştıran Temizlik İşçisi Ödüllendirildi

Kütahya'da, yolda bulduğu 5 bin 900 lirayı sahibine teslim eden temizlik işçisi, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından örnek davranışından dolayı ödüllendirildi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünü ziyaret eden Saraçoğlu, bulduğu parayı 80 yaşındaki sahibine teslim eden temizlik işçisi 42 yaşındaki Ahmet Horata'ya bir miktar para ve teşekkür belgesi verdi.

Kamil Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, gösterdiği örnek davranışı nedeniyle Horata'yı tebrik ettiğini söyledi.

Diğer işçilerin de benzer durumda aynı duyarlı davranışı sergileyeceğini düşündüğünü dile getiren Saraçoğlu, 'Bu bizim insanlık vazifemizdir. Bizim personelimize her zaman söylediğimiz bir şey var; İş yaparken kaytarabilirsiniz, belki şefiniz, müdürünüz görmeyebilir ama bizi Allah'ın gördüğünü hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bu bilinçle işini yapan herkese teşekkür ediyor, Ahmet Horata kardeşimi kutluyorum.' diye konuştu.

Temizlik işçisi Ahmet Horata, yolda bulduğu 5 bin 900 lirayı 80 yaşındaki sahibi Hasan Yavaşçı'ya teslim etmişti. Yavaşçı, kaybettiği parayı ameliyat için biriktirdiğini söylemişti.

Kaynak: AA