Anamur'daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İçel’in Anamur ilçesi Yukarı Kükür Mahallesi mevkinde 1 Temmuz Cumartesi sabahı çıkan orman yangını bu sabah kontrol altına alındı. İçel Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Orman Bölge Müdürü Yılmaz, orman yangınındaki son duruma ilişkin İHA muhabirine açıklama yaptı. Yılmaz, Yukarı Kükür Mahallesi mevkinde cumartesi gününden bu yana yoğun şekilde devam eden çabalar sonunda yangını kontrol altına aldıklarını belirtti.

Dün tek bir bölgede devam eden yangını, akşam saatlerinde etrafını çevirerek kontrol altına aldıklarını bildiren Yılmaz, “Yangın kontrol altında. Etrafını çevirdik ama soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Şu anda ekiplerimiz görev başında, çalışıyoruz. 24 saat nöbete devam ediyoruz” dedi.

Sabah son olarak bölgede helikopterle bir keşif uçuşu yaptığını ve yangın bölgesini havadan denetlediğini dile getiren Yılmaz, yangında ne kadar ormanlık alanın zarar gördüğüne ilişkin ölçümlerinin devam ettiğini kaydetti.

Yılmaz, “Ancak, ilk belirlemelere göre 200 hektar civarında kızılçam ormanı yangında zarar gördü. Şu anda bölgede hasar tespitlerine başladık” diye konuştu.

Yılmaz, yangının çıkış nedeni konusunda jandarma ekiplerinin çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA