Alaplı'dan Kısa Kısa

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Merkez ve 690 Evler mezarlıklarında geniş çaplı düzenleme çalışması yaptıklarını bildirdi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Siteler 690 Evler semtindeki şehir mezarlığı ile Merkez Mahallesi Merkez Mezarlığı'nda bayramdan önce başlayan düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yeni Siteler 690 Evler Semti mevkisindeki şehir mezarlığının içine morgu, bay ve bayan tuvaleti, taziye odası, idare odası ve mescidi bulunan modern bir gasilhane yaptıklarını anlatan Tekin, şunları kaydetti:

'Mezarlık girişi, mezarlık içleri, yürüme yolları ve çevresini düzenlemiştik. Merkez Mahallesi Merkez Mezarlığı’nda da çalışmalarımız sürüyor. Bu mezarlığımızda da çok geniş kapsamlı bir çalışma yapıyoruz.'

- Gümeli Beldesinde asfalt çalışması

Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İller Bankasından alınan krediyle mahalle yollarında alt yapı çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Saydam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Beldemizde mahalle ana yolları İller Bankasından aldığımız kredi ile asfalt yapacağız. Bugünden itibaren ihaleyi alan firma mahalle yollarına alt yapı malzemesi sermek suretiyle çalışmalarına başladı. Tüm mahallerimizin yollarını alt yapısın yaparak asfaltlayacağız. Ayrıca Aydın yayla köyü ile Gümeli arasındaki ana yolda da yama çalışmaları devam ediyor.'

Kaynak: AA