Adıyaman Valisi Kalkancı, Göreve Başladı

Valiler Kararnamesi ile Adıyaman Valiliğine atanan Nurullah Naci Kalkancı, görevine başladı.

İstanbul Vali Yardımcılığından Adıyaman Valiliği görevine atanan Kalkancı, uçakla geldiği Adıyaman'da valilik önünde resmi törenle karşılandı.

Makamda basına açıklamada bulunan Vali Kalkancı, Adıyaman'a atanmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirterek, 30 yıllık mesleki hayatında Türkiye'nin çeşitli illerinde vali yardımcılığı ve kaymakamlık görevlerinde bulunduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleri ile Adıyaman'a vali olarak atandığını söyledi.

Meslek hayatını Adıyaman ile taçlandırdığını ifade eden Kalkancı, şöyle konuştu:

'Valilik mesleğine ilk başladığım yer Adıyaman. Benim hayatımda en önemli yeri işgal edecek. Bu kadim şehirde vali olmak herkese nasip olmuyor. Burası tarihi, kadim, kültür, sanat, medeniyet merkezi olan bir şehirdir. Samimiyetle söylüyorum, Adıyaman'da başlamış olmak benim için şanstır. Yerel idaremizle ve tüm Adıyamanlılar ile el birliği yaparak buraya hizmet edeceğiz. Güzel şeyler olması için elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra eğitim, sağlık, kültür, turizm başta olmak üzere elimizden geleni yapacağız. Tek başına hiç kimse bir şey değildir. Hep birlikte bunu yapacağız.'

Kaynak: AA