Yetişkinlerde Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen Yetişkinlerde Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi'nin final konferansı yapıldı.

Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Yılmaz, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, sekiz Avrupa ülkesinden on kurumun katılımı ile yürütülen Yetişkinlerde Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi ile girişimcilik becerilerinin arttırılması ve bu sayede genç işsizlere yardımcı olunmasının hedeflendiğini aktardı.

Projenin başarıyla tamamlandığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

'İşsizlik dünyanın birçok ülkesinin sorunu. Ülkemizde de ilgili bakanlıklar, ticaret ve sanayi odalarımız, İŞKUR gibi kurumlar konuyla ilgili ciddi ve olumlu çalışmalar yapıyor. Projemizin de işsizliğin azaltılması noktasında katkı sağlayacağına inanıyoruz. Girişimci olan sadece iş kurmuyor aynı zamanda birçok kişiye de iş olanağı sağlıyor. Dolayısıyla işsizliğin azaltılması noktasında girişimciliğin de artması gerekiyor. Uşak girişimci bir şehirdir ve Türkiye’de işsizlik oranı en düşük illerimizden biridir. Projemizin özellikle iş kuracak gençlerimize yönelik olarak önemli sonuçları olacağına inanıyorum. Projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.'

Açılış konuşmasının ardından Proje Koordinatörü Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eser Yeşildağ, tanıtım sunumu yaptı.

Kaynak: AA