Türk Ve Suriyeli Çocuklar Kur'an Kursunda Buluştu

Hassa Müftülüğü tarafından ilçe merkezindeki bir camide düzenlenen Kur'an kursu, Türk ve Suriyeli çocukları bir araya getirerek, kaynaşmalarına yardımcı oldu.

Hatay'ın Hassa ilçesindeki Seydi Salih Camisi'nde düzenlenen Kur'an kursuna hem Türk hem de kentte sığınmacı olarak bulunan Suriyeli ailelerin çocukları yoğun ilgi gösterdi. Kursa katılan çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de birbirleriyle kaynaşma fırsatı buluyor.

Seydi Salih Camisi İmam Hatibi Ali Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ve Suriyeli çocukların aynı ortamda Kur'an öğrenerek güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Türk ve Suriyeli çocukların birbirleriyle güzel anlaştıklarını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

'Camilerdeki yaz Kur'an kurslarımız her yıl düzenli bir şekilde devam ediyor ancak bu yıl bir ilke imza attık. Türk ve Suriyeli kız çocuklarımıza bir arada dini eğitim veriyoruz. Yaklaşık 20 civarında Suriyeli kız çocuğumuz var. Bunlar Türk yaşıtlarıyla birlikte Kur'an-ı Kerim'i okumasını, namaz surelerini ve diğer dini bilgileri öğreniyorlar.Teneffüs aralarında da bir araya gelip oyunlar oynuyorlar, sohbet edip güzel vakit geçiriyorlar.'

Kur'an kursunda eğitim gören Suriyeli çocuklardan 12 yaşındaki Deheni Güneş, ülkelerindeki iç savaştan yaklaşık 4 yıl önce kaçmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Kardeşleriyle birlikte açılan Kur'an kursuna severek geldiklerini belirten Güneş, Türk arkadaşlarıyla bir arada kardeşçe eğitim gördüklerini kaydederek, her konuda birbirlerine yardımcı olduklarını söyledi.

Kursa katılan Hassalı 10 yaşındaki Kader Gül Şenel de Suriyeli yaşıtlarıyla güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA