Sıcaktan Bunalan Hayvanlara Buzlu Meyve

Konya'da sıcaktan bunalan hayvanlar için özel su fıskiyesi ve buzlu meyve hazırlatıldı.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve İç Anadolu Tedavi Rehabilitasyon Merkezinde sıcaktan bunalan hayvanlar, özel su fıskiyeleri ve buzlu meyvelerle serinletildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hayvanat bahçesinde sıcaktan etkilenen hayvanlar için su fıskiyeleri ile buzlu meyveler hazırlatıldı.

Hayvanat bahçesinde sıcak havadan bunalan ayılar, havuza girip buzlu meyveyle serinlemeye çalıştı. Ala geyik ve kaplan gibi diğer hayvanlar da hazırlatılan su fıskiyelerin altında serinlemeye çalıştı.

Öte yandan belediye ekipleri, hayvanat bahçesi sakinlerinin yanı sıra sokak hayvanları için de vitamin, mineral ve amino asit takviyeli su ve mamaları ilçedeki beslenme noktalarına bıraktı.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri, sıcak havaların insanlar gibi hayvanlar üzerinde de olumsuz etkilere neden olabileceğini belirterek, bu nedenle kafeslere yerleştirilen atomizerli fıskiyeler, koruma düzeyi arttırılmış gölgelikler ve gıda takviyeleriyle hayvanların sıcaktan korunmaya çalışıldığını ifade etti.

Yetkililer, sokak hayvanlarının da unutulmadığını belirterek, 34 besleme istasyonuna düzenli olarak su ve mamanın yanı sıra vitamin ve mineral takviyeleri konularak sıcak stresini azaltmaya çalıştıklarını kaydetti.

Vatandaşlara da kapılarının önüne bir kap su ve mama koyarak sokak hayvanlarına yardımcı olmalarını isteyen yetkililer, herkesi duyarlı olmaya davet etti.
Kaynak: AA