Rize'nin Su Sorununa Köklü Çözüm Getiriliyor

DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen Rize Civar Yerleşimler 1. Kısım İçme Suyu İsale Hattı projesinde yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandı

Rize'de yapımı devam eden 1. Kısım İçme Suyu İsale Hattı projesinde yüzde 70 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri̇ Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Rize Civar Yerleşimler 1. Kısım İçme Suyu İsale Hattı'nda çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi.

Projeyle bölgenin su sorununa köklü çözüm getirilerek Rize'nin uzun vadeli içme suyu ihtiyacının güvence altına alınacağına işaret edilen açıklamada, projede yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, DSİ'nin ülke genelinde tesis ettiği büyük su projelerinden biri olan Rize Civar Yerleşimler 1. Kısım İçme Suyu İsale Hattı ile kentte yerleşim yerlerine yılda 3 milyon 410 bin metreküp su temin edileceği vurgulanarak, 59,9 kilometre uzunluğunda inşa edilecek isale hattı ile bölgenin içme suyu sorununun tarihe karışacağı ifade edildi.

İçme suyu isale hattı projesi kapsamında Varda kaynaklarından alınacak suyun içme suyu depolarına ulaştırılması aşamasında 1 klor binası, 4 içme suyu deposu ve sanat yapısı inşa edileceği belirtilen açıklamada, Rize'deki yerleşim yerlerine saniyede 200 litre su temin edilmesini sağlayacak projenin bu yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bölge için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Takriben 31 milyon 200 bin lira yatırım bedeline sahip Rize Civar Yerleşimler 1. Kısım İçme Suyu İsale Hattı ile bölgenin içme suyu problemi tarihe karışacak. Ayrıca 2. Kısım İçme Suyu İsale Hattı inşaatının ihale çalışmalarında da sona gelindi. Bütün projeleri hizmete aldığımızda Rize'nin içme suyu sorununa köklü bir çözüm getirmiş olacağız.'

Kaynak: AA