Kars'ta Orman Yangınlarına Karşı 'Dikkat' Uyarısı

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, orman yangınlarında en hassas döneme girildiğini belirterek, vatandaşları daha duyarlı olmaları konusunda uyardı.

İşletme Müdürü Çelik ve Karakurt Bölge Şefi Yusuf Düzgün, Komdere bölgesinde yangın nedeniyle zarar gören yaklaşık 10 hektarlık alanda incelemelerde bulundu.

İşletme Müdürü Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede en sıcak günlerin yaşandığını belirterek, ormanlık alan çevresinde yaşayan vatandaşların çok dikkatli olmasını gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 15 gündür hava sıcaklığının sıfırın üstünde 30 derecelerin üstüne çıktığını ifade eden Çelik, 'Son günlerde köylerimizin yakın olduğu ormanlık alanlarda irili ufaklı yangın çıktı. Ekiplerimiz kısa sürede müdahale ederek söndürdü. Ancak Komdere bölgesinde çıkan yangın arazinin yapısı ve rüzgarın şiddetli esmesi nedeniyle zor kontrol altına alındı. Bu ormanlar yalnızca insanlara hayat vermiyor, burada binlerce böcek, yaban hayvanları da barınıyor. Tüm bunları göz önüne alarak, özellikle bu tür havalarda piknik ateşi yakmayalım, sigara izmariti ve cam şişe atmayalım. En küçük hata telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA