Karadağ'daki Yılkı Atları Kontrol Altına Alınıyor

Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Yılkı Atları Kontrolü ve Rehabilitasyon Projesi ile Karadağ'da yaşayan yılkı atlarının sayısının kontrol altına alınacağını bildirdi.



Müdürlükten yapılan açıklamada, Karadağ'da yaşayan yılkı atlarının sayısının binin üzerine çıktığı belirtildi.

Yılkı atlarının sayısını kontrol altına almak amacıyla 3 yıl süreli olarak Yılkı Atlarının Kontrolü ve Rehabilitasyonu Projesi hazırlandığı aktarılan açıklamada, 3 Ağustos tarihinde yapılacak ihaleyle uygulamaya konulacak projeyle Karadağ'daki yılkı atlarının bakım, tedavilerinin yapılması, kayıt altına alınması ve sayılarının alanın taşıma kapasitesi seviyesine getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, ihaleyle proje yürütücülüğünü üstlenecek yüklenici firma tarafından öncelikle yılkı atlarının yakalanarak kayıt altına alınacağı dile getirilerek, şu bilgiler verildi:

'Yapılacak çalışma ile atlar kayıt altına alınacak ve talep halinde sahiplendirilecek. Sahiplendirme yüklenici firma tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü Karaman Şube Müdürlüğü denetiminde yapılacak olup 10 adete kadar taleplerde nakiller talep edenler tarafından, 10 ve üzerindeki talepler ise yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Yılkı atlarının yakalanması veteriner hekim kontrolünde, işinde uzman kişilerce yüklenici tarafından yapılacaktır. Karadağ'daki yılkı atlarının yakalanması işleminde kazaların oluşmaması ve atların zarar görmemesi için başka kişi ve kurumlarca yakalamaya çalışılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.'

Kaynak: AA