Kapıkule'de Tatilci Yoğunluğu Sürüyor

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturuyor.

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda girişleri, yoğunluğa neden oluyor.

Kapıkule'deki 12 giriş peronunda pasaport ve gümrük işlemleri 24 saat devam ediyor. 'Ön beyan' uygulamasını kullanan vatandaşlar ise kendileri için ayrılan 2 peronda işlemlerini 30 saniyede yaptırarak yurda giriş yapabiliyor.

Fransa'dan gelen Ahmet Yıldız, tatilini ailesiyle memleketi Sivas'ta geçireceğini söyledi.

Türkiye'ye geldiklerinde farklı bir sevinç yaşadıklarını belirten Yıldız, 'Yaklaşık 1 ay boyunca Türkiye'de kalacağız. İlk başta memlekette aile büyüklerimizi ziyaret edip daha sonra Akdeniz'de tatil yapıp tekrardan Fransa’ya döneceğiz. Memlekete geldiğimiz için çok mutluyuz. Türk bayrağını görünce içimiz kıpır kıpır oluyor.' diye konuştu.

Almanya'dan gelen Niyazi Karakuş ise yorucu bir yolculuğun ardından Kapıkule'ye ulaştıklarını belirterek, 'Hava sıcaklığı ve gümrüklerde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle biraz yorulduk. Tabii Türkiye'ye girince bu yorgunluğumuz gitti diyebilirim. Güzel bir tatil yapmak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, tatili biten vatandaşların yurttan çıkış için sınır kapısına yönelmesi nedeniyle de zaman zaman yoğunluk oluşuyor.

Belçika'ya dönen Ali Kaya, güzel bir tatil yaptıklarını dile getirerek, 'Şimdi işimize dönüyoruz. Seneye inşallah tekrar ana vatanımıza tatil için geleceğiz.' dedi.
Kaynak: AA