İstiklal Yolu Görsel Sanatlar Yarışması Düzenlenecek

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği tarafından İstiklal Yolu Görsel Sanatlar Yarışması düzenlenecek.

Dernek Başkanı İsmail Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmayla ile milli mücadelenin perde arkasını Türk milletine anlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Milli mücadele denildiğinde akla sadece cephenin geldiğini ancak cephe gerisinde yaşananların pek bilinmediğine dikkati çeken Çam, şunları kaydetti:

'Bütün etkinliklerde cepheyle ilgili konular gündeme geliyor. Aslında Türk milleti burada ailece bir mücadele yapmış. Bunun hakkını vermek lazım. Türk milleti 7'den 70'e ailece savaşmış. Erkekler cephede savaşırken cepheye gidemeyen kadınlar ve gaziler cephe gerisinde savaşmıştır. Biz yarışma sayesinde bunu Türk milletine anlatmayı hedefliyoruz.'

Çam, Türk milletinin bu destansı mücadelesinde cephe gerisinde yaşananları daha çok kişiye anlatabilmek için görsel sanatlar yarışması düzenlediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Bu mücadele maalesef ne ders kitaplarında var ne de anma etkinliklerinde. Bizim dernek olarak hedefimiz, perde arkasındaki olayları Türk milletine anlatmak. Bu yüzden 14-29 yaş aralığında herkesin katılabileceği resim, seramik, heykel, afiş ve fotoğraf alanlarında yarışma düzenledik. Bu yarışmadaki bir diğer amacımız ise yarışmaya katılanlar İstiklal Yolu'yla ilgili eser çıkarabilmek için bu konuyu araştıracak. Böylece konu hakkında bilgi sahibi olacak. Diğer bir kazanım ise bu alanda hiç eser yokken yarışma sayesinde eserler ortaya çıkacak ve bu eserleri sergileyerek daha çok insana İstiklal Yolu hakkında bilgi vermiş olacağız.'

Yarışmaya katılımın www.istiklalyolu.com adresinden 27 Ekim'e kadar yapılabileceği bildirildi.

Kaynak: AA