Irak'ta Sistani'ye Saldırı Girişimi Önlendi

Terör örgütü DEAŞ'ın Sistani'nin Necef'teki evine düzenlemeyi planladığı saldırı önlendi.

Irak’taki en büyük Şii dini merci kabul edilen Ayetullah Ali es-Sistani'yi hedef alan terör saldırısının önlendiği bildirildi.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Dairesi Genel Müdürü Ebu Ali Basri, Irak'ta yayımlanan Es-Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'ın başta Sistani'nin Necef kentindeki evi olmak üzere Kufe Mescidi ile Kerbela, Basra ve Samarra'da Şiilerce kutsal kabul edilen bazı mekanlara yönelik saldırı hazırlığında olduğunu söyledi.

Basri, 'DEAŞ'ın yurt dışından getirdiği lider kadrosunun, bombalı araç ve intihar saldırısı şeklinde üç saldırı hazırlığı yaptığı anlaşılıyor.' ifadesini kullandı.

Alınan istihbarat doğrultusunda bu saldırıların önlendiğini kaydeden Basri, söz konusu saldırıların planlandığı bölgenin güvenlik güçleri tarafından düzenlenen hava saldırıları ile vurulduğunu aktardı.

Basri ayrıca Suriye'nin Meyadin bölgesi ile Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Kaim ilçesi çevresinde saldırı hazırlığı yapılan 7 terör yuvasının daha güvenlik güçleri tarafından vurulduğunu ifade etti.

Gazete haberinde, Sistani ve Şiilerce kutsal sayılan bazı mekanları hedef alan söz konusu saldırı planının 'Irak tarihindeki en karanlık plan olduğu, gerçekleşmesi durumunda ülkeyi kan gölüne çevirecek karanlık bir tünele sürükleyeceği' yorumu yapıldı.

Kaynak: AA