'İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki' Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin;

Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin, “İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki” projesinin Çorum’daki sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde ortak hareket edebilme yeteneğine önemli katkılar sağladığını söyledi.

'İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki' Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin;
“İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki” Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin, Sektörel Araştırma Koordinatörü Doç Dr. İsmail Yıldırım, Mali Koordinatör Öğr. Gör. İbrahim Murat Ozulu ve Proje İdari Sekreteri Emine Şahin, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Türkiye’de kayıtlı istihdam düzeyini yükseltmek için Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) iş birliğiyle “Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki II” Hibe Çağrısı kapsamında 1 Temmuz 2016 - 30 Haziran 2017 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi tarafından yürütülen “İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki” projesinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından proje ekibi tarafından proje kapsamında hazırlanan araştırma yayın ve raporları Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a sunuldu.

Bu projenin Çorum’daki tüm sosyal politika sorunlarının çözümünde yapılacak projelere, araştırma ve uygulamalara zemin oluşturduğunu dile getiren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin, “Teknik olarak 1 yıllık uygulama süresine sahip olan projenin ilgili tüm paydaşlarca sahiplenilmesi, somut ve etkin iş birlikleri ve faaliyet çeşitliliği projenin sözleşme yönetici makamı ÇSGB AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından en iyi uygulama örneği olarak gösterilmesini sağlamıştır. Projemizin ulusal anlamdaki bu başarısını yoğun bir çalışmaya ve çok değerli katkılara borçluyuz” dedi.

Her türlü projeye ve çalışmaya destek vermeye özen gösterdiklerini ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, “Üniversite olarak sadece eğitsel faaliyetlerimizi öğrencilerimize aktarmakla değil, özellikle bulunduğumuz şehir başta olmak üzere, bölgemize ve ülkemize faydalı olacak iyi modeller elde etmek üzere çalışmalar gerçekleştirmeyi önemsiyoruz. “İnsana Yakışır İş İçin Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi” de onlardan sadece biri.” İfadelerini kullandı.

Yetişmiş insan gücüne dikkat çeken. Dr. Alkan, üniversite olarak kendilerine düşen görev Çorum’a, bölgeye, Türkiye’ye ve dünyaya yön veren projelerle hareket etmek ve bu projelerle anılmak olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA