İHA'nın '15 Temmuz Destanı' Fotoğraf Sergisi Polatlı'da Dualarla Açıldı

Polatlı’da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi için Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı tarafından çekilen 62 kare fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı gerçekleşti.

İHA'nın '15 Temmuz Destanı' Fotoğraf Sergisi Polatlı'da Dualarla Açıldı
Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, İHA tarafından çekilen tarihi fotoğraflardan oluşan sergisi Polatlı Kaymakamlığı ve Polatlı Belediyesi iş birliği ile açıldı. Hain darbe girişimini ilk anlarından itibaren takip eden ve dünyaya naklen yayın yapan tek yayın kuruluşu olan İhlas Haber Ajansı’nın tarihe tanıklık eden karelerine, Cumhuriyet Meydanı önündeki alanda vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu ise sergi açılışında şehitlere dua etti. İHA Muhabiri Hamza Kabasakal tarafından Ahmet Mücahid Ören’in 15 Temmuz mesajı okundu.

Daha sonra Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya sergiyi gezerek, o gece yaşananlarla ilgili İHA Muhabiri Hamza Kabasakal’dan bilgi aldı.

"Emeği geçenlere teşekkür ediyorum"

Serginin çok güzel ve canlı olduğunu belirten Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, "Asla unutamayacağımız o gece yine fotoğraflarla canlandırıldı. Tekrar gözlerimizde canlandırıldı. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi milletimiz tanklara, çıplak bedenleriyle, terlikleriyle, tişörtleriyle fırladılar, pijamalarıyla evlerinden fırlayarak durdurdular. Milli iradenin üstünde başka bir irade tanımadıklarını, bütün aleme haykırdılar. 15 Temmuz bu milletin derin hafızasında yerini aldı, unutulmayacak. 15 Temmuz’u gelecek nesillere aktaracağız ki ülkede bir daha ikinci bir kalkışmaya kalkılmasın. Emeği geçenlere teşekkür ederim, canlı, çok güzel bir sergi olmuş" dedi.

Üç gün sürecek serginin açılışına Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özcan Demirel, Polatlı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Serkan Öktemir, Polatlı İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Polatlı Şoförler Odası Başkanı İsmail Tarhan, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkan Vekili Ömer Çiftçi, Polatlı Haymanalılar Derneği Başkanı Bilal Üstün ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA