Hava Kuvvetleri 'Mahrem İmamları' Davası

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin 76 'mahrem imam' ile 81 askeri personelin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin 76 'mahrem imam' ile 81 askeri personelin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatları ve yakınları ile Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı avukatları katıldı.

Sanıklardan İsmail Boztaş, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasının İzmir bölgesinde örgütsel anlamda öğretmen pozisyonunda görev yaptığı ve 'Necip' kod adını kullandığı iddialarını reddetti.

Azerbaycan'da üniversite eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye gelerek çeşitli dershanelerde çalıştığını kaydeden Boztaş, aleyhinde beyanda bulunanları tanımadığını ve FETÖ üyesi olmadığını öne sürerek tahliye talebinde bulundu.

İddianamede 'Fatih' kod adını kullandığı ve FETÖ adına İzmir Çiğili Uçuş Okulu'nda faaliyet yürüttüğü öne sürülen sanık Fahri Kamil Albayrak da hakkındaki suçlamaları reddetti.

Albayrak, iddianamede yer aldığı gibi Bank Asya'da hesabı bulunduğunu ancak kamuoyunda 'Bank Asya'yı kurtarma operasyonu' olarak bilinen dönemde örgütsel amaçlı bankaya para yatırmadığını öne sürdü.

ByLock kullandığı iddialarını da kabul etmeyen Albayrak, hakkındaki itirafçı beyanlarının çelişkili olduğu öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

- '15 Temmuz, demokrasi tarihinde siyah bir lekedir'

Akıncı Üssü'ndeki mahrem hizmetler yapılanmasında firari sanık Murat Kara ile 'müdür' olduğu iddia edilen sanık Ramazan Alkan da hiçbir örgütte yer almadığını öne sürerek, '15 Temmuz, demokrasi tarihinde siyah bir lekedir.' ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminde yer alanların cezalandırılmasını isteyen Alkan, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davanın da sanıkları arasında olduğunu belirterek, iki davanın birleştirilmesini ve yargılanmasına orada devam edilmesini istedi.

Alkan, 'Üzerime atılı suçları işlemediğim, örgüt üyesi ya da yöneticisi olmadığım bellidir. Darbenin asıl faillerinin saklanması için üzerime iftira atılmıştır. Üzerime atılı suçlamalarla ilgili hiçbir somut delil bulunmamaktadır.' diyerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan'ın, KPSS soruşturması aşamasında tutuklandığını ve cezaevinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ilişkin notlar bulunduğunu hatırlatması üzerine sanık Alkan, 'Ben cemaatin içerisinde değilim, sohbetlerine katılmadım.' şeklinde savunma yaptı.

Duruşmaya öğle arasının ardından sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor.
Kaynak: AA