GÜNCELLEME - Patronunu Çoban Sanınca Suçüstü Yakalandı

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, çalıştığı çiftlikteki koyunlardan bir kısmını çalmaya çalıştığı ileri sürülen çoban tutuklandı, aracını kiraladığı kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde işe başladığı çiftlikte sürü sahibi iki ortaktan birini meslektaşı sanıp koyunları birlikte çalmayı teklif edince suçüstü yakalanan çoban tutuklandı.

İlçeye bağlı Bayramözü köyünde hayvan yetiştiriciliği yapan Ayhan Güzel, ortağı Emrah Çeşitçioğlu ile internetteki bir siteye 'çoban aranıyor' ilanı verdi.

Amasya'da yaşayan A.E.B, ilanı gördükten sonra çiftlik sahipleriyle görüşerek köyde çalışmaya başladı.

Çeşitçioğlu'nu çoban zanneden A.E.B, bir süre sonra Güzel hakkında olumsuz şeyler söyleyerek, koyunları birlikte çalma teklifinde bulundu.

Durumu ortağı Güzel'e anlatan Çeşitçioğlu, çobanı suçüstü yakalatmak için jandarmaya haber verdi.

Kiraladığı kamyonetle çiftliğe gelen ve 4 koyunu araca bindiren A.E.B, jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. Kiraladığı aracın sahibi de gözaltına alındı.

Emrah Çeşitçioğlu, AA muhabirine, 'Şüpheli, bana acıdığını, daha iyi iş bulabileceğini söyledi. Aklımı çelmeye çalıştı, para teklif ederek, 'ben her şeyi ayarladım, sen hiçbir şeye karışma.' dedi. Ortağıma durumu anlattım, jandarmaya ihbar edip suçüstü yakalattık.' dedi.

Ayhan Güzel de 'Ortağımın kafasını karıştırmak için sürekli para muhabbeti yapmış. Hiçbir şeyden haberimiz yokmuş gibi devam ettik. İlçe Jandarma Komutanlığını bilgilendirdik. Hırsızlığın gerçekleşeceği yerde beklemeye başladık. Bir araçla gelip 4 koyunu götürmek üzereyken suçüstü yakaladık. Sürüdeki koyunların borcunu bile daha ödemedim. Ortağıma ve jandarma ekiplerine teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

- Çoban tutuklandı

Kaman Jandarma Komutanlığı ekiplerince Bayramözü köyünde suçüstü yakalanan A.E.B. ile operasyonda gözaltına alınan aracını kiraladığı A.Ş, jandarmadaki sorgularının ardından Kaman Adliyesine getirildi.

Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar, mahkemeye sevk edildi. Çoban A.E.B, tutuklandı. Aracın sahibi A.Ş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: AA