Gaziantep'te PKK/KCK Davası

Aralarında eski HDP İl Başkanı Şahin'in de bulunduğu 11 sanık, hakim karşısına çıktı.

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 4'ü tutuklu 11 sanığın bulunduğu davanın görülmesine başlandı.

8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'terör örgütüne üye olma' ve 'terör örgütü propagandası yapma' gibi suçlardan çeşitli cezalar talep edilen sanıklar ile avukatları, yakınları ve HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul katıldı.

Söz alan tutuklu sanık Mahmut Şimşek, üzerine atılı 'terör örgütü propagandası yapma' suçunu işlemediğini söyledi.

Sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımları kendisinin yapmadığını savunan Şimşek, 'O paylaşımların yapıldığı telefon, iş yerinde ortak kullanılan telefondu. O paylaşımları da iş yerimde çalışan ve daha sonra Almanya'ya gittiğini öğrendiğim, ismini hatırlayamadığım işçi paylaşmıştır.' dedi.

Telefonunda bulunan, örgütün militanlarının giydiği kıyafetten giydiği ve zafer işareti yaptığı, arkasında ise örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı görselin sorulması üzerine sanık Şimşek, fotoğrafın nevroz kutlamasında çekildiğini, giydiği kıyafetin ise yöresel kıyafet olduğunu, babasının hala giydiğini belirtti.

Telefondaki örgütsel kayıtlarla ilgili ise sanık Şimşek, telefonu ikinci el aldığını ifade etti.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Pekşen'in 'neden silmedin' sorusu üzerine Şimşek, polisin silinmiş verileri geri getirme tekniğine sahip olduğu için silme ihtiyacı duymadığını söyledi.

Bu sırada Başkan Pekşen ile sanığın ikili konuşması sırasında sanığın 'sen' şeklinde hitap etmesi üzerine Başkan Pekşen, 'Bana saygı duymak zorunda değilsin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mahkemesine, heyetine saygı duymak zorundasın' diyerek sanığı uyardı.

Tutuklu sanık eski HDP İl Başkanı Erkan Şahin de üzerine atılı suçlamaları reddetti. Telefonunda bulunan örgütsel kayıtlarla ilgili herhangi bir paylaşımda bulunmadığı için propaganda suçunu işlemediğini kaydetti.

Teröristlerin ailesine yardım ettiği yönündeki iddialarla ilgili de Şahin, güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldürülen militanın ailesine yardımcı olduğunu ancak yardım ettiği sırada ölenin militan olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Şahin, telefon dinlemelerinin de yasa dışı yöntemle yapıldığını, bu nedenle delil sayılamayacağını savundu.

Duruşmaya ara verildi.
Kaynak: AA