Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis Düşünce Akademisi tarafından 13 Ağustos'ta Bitlis Kent Kurultayı düzenlenecek.

Bitlis Kent Kurultayı Koordinatörü Serdar Durer, yaptığı yazılı açıklamada, kurultayın amacının kentin korunması, kalkınması, çevreye duyarlılığın toplum katmanlarına aşılanması, sosyal dayanışmanın artırılması, yönetenler ile tüm toplumsal katmanlardan insanlar arasında var olan iletişimin üst düzeye çıkarılması olduğunu belirtti.

Bu tarz kurultayların gelişmiş ülkelerde uygulanan çağdaş bir yöntem olduğunu dile getiren Durer, ülkenin birçok yöresinde meslek kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile mahalle muhtarlarının katılacağı kurultayın gönüllülük esası ve ortak akılla oluştuğunu bildirdi.

Durer, kurultayın 13 Ağustos'ta Bitlis Kültür Merkezi'nde yapılacağını ifade etti.

- Bitlis ve Tatvan'da elektrik kesintisi

Bitlis ve Tatvan ilçesindeki bazı bölgelerde programlı elektrik kesintisinin uygulanacağı bildirildi.

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamada, bakım, onarım ve yatırım tesislerinin devreye alınması çalışmaları için bazı bölgelerde programlı elektrik kesintisinin uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, 2 Ağustos'ta 08.00-16.00 saatlerinde Bitlis'in Hersan Mahallesi'ne bağlı Karadere ve Kilise bölgelerine, Tatvan'da ise Sarıkum köyüne elektrik verilmeyeceği kaydedildi.

Kaynak: AA