Bilecik'te Eğitim Protokolü

Bilecik Belediyesi, Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Osmaneli Belediyesi arasında eğitim protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, protokolle öğrencilerin, teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim de alacağını söyledi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da protokolle üniversite, şehir ve öğrencinin birlikte kazanacağını dile getirerek, ''Üniversitenin sanayi ve diğer kamu kuruluşlarıyla ortak işbirliği adına düzenlediği önemli bir protokol. Özellikle sanayicinin ara eleman eksikliği noktasının olduğunu biliyoruz. Bu protokol, uygulamaya geçtiğinde ihtiyaçlar giderilecek. Sanayi ve üniversite işbirliği için çok önemli bir adım. Amacımız, öğrenci mezun olduktan sonra da Bilecik'te kalsın.'' dedi.

Protokol koordinatörü Doç. Dr. Harun Mindivan da protokolle öğrencilerin 3 dönem okullarda teorik eğitim alıp kalan 1 dönemi, yaklaşık 4 ay iş yerinde uygulama eğitimiyle geçireceğini belirterek, amaçlarının nitelikli personel istihdamı sağlamak olduğunu bildirdi.

Daha sonra Yağcı, Prof. Dr. Taş, BTSO Başkanı Mefail Ateş ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, protokolü imzaladı.

Kaynak: AA