Antalya'daki Evde Meydana Gelen Patlama

Babası ile yaptıkları deney roketinin yakıt kartuşlarını evin balkonunda takarlarken meydana gelen patlamada ellerini kaybeden lise son sınıf öğrencisi Altuğ Özışık, yarın taburcu edilecek.

Antalya'da, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunda (TÜBİTAK) görevli babası Tuncay Özışık ile yaptıkları deney roketinin kartuşunu taktıkları sırada meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve ellerini kaybeden 17 yaşındaki Altuğ Özışık'ın yarın taburcu edileceği bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Özcanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada hastanelerine yaralı getirilen Özışık'ın ameliyata alındığını ve iki elini bileğinden kaybettiğini hatırlattı.

Özcanlı, yapılan tedavilerin ardından hastanın durumunun gayet iyi olduğunu ifade ederek, 'Hastamız, yarın ilgili diğer bölümlerimizin de yapacağı son değerlendirmenin ardından taburcu edilecek.' dedi.

Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi'nde bulunan 8 katlı bir apartmanın 7. katındaki evde patlama meydana gelmiş, patlamada Tuncay Özışık, eşi Hatice Özışık ve oğulları lise son sınıf öğrencisi Altuğ Özışık yaralanmıştı.

Hafif yaralı çift, ağır yaralı oğullarını otomobille yakınlardaki özel bir hastaneye götürmüş, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hasta, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.
Kaynak: AA